De meest gangbare locatie voor het behandeltraject is in de praktijk. Daar zijn alle omstandigheden optimaal en zijn alle hulpmiddelen aanwezig om je optimaal te kunnen helpen.

Neem gerust iemand mee (familie, partner, vrienden), het kan erg nuttig zijn om een ‘getuige’ te hebben bij bijvoorbeeld het uitvoeren van de oefeningen, zodat je thuis aan de juiste uitvoering herinnerd kan worden. Twee zien immers meer dan één. Deze persoon kan eventueel ook foto- en video-opnamen maken die je later terug kunt zien, wat jouw inzicht bevordert. Je kunt ook een duo-consult boeken waarbij beide personen een intake of vervolgtraject doorlopen.

Locaties

De praktijk heeft verschillende locaties:

Therapie-hulpmiddelen

Ik maak gebruik van hulpmiddelen die zijn gemaakt volgens de specificatie van de Egoscue klinieken. Deze zijn hier lokaal vervaardigd (met toestemming) met exact dezelfde afmetingen en kwaliteit. Ik werk met een vakman in houtbewerking en kan wel zeggen dat deze hulpmiddelen soms beter van kwaliteit zijn dan het origineel. Sommige van deze hulpmiddelen zijn ook te koop voor thuis, zie Hulpmiddelen en boeken. Het blijft echter een “low tech” methode waardoor je thuis de oefeningen ook kan doen, vaak met materialen die je thuis al hebt liggen. Afhankelijk van jouw thuissituatie kan ik je hierover uitleg geven.

Ruimte

Het belangrijkste “hulpmiddel” voor het doen van houdingscorrectie-oefeningen is ruimte. Veel oefeningen vinden op de grond of tegen een muur plaats. De praktijk is zo ingericht dat je hier alle oefeningen met gemak kan doen.

Behandeltafel

Voor diegenen die slecht ter been zijn en geen grond-oefeningen kunnen doen, heb ik een behandeltafel waar je oefeningen op kunt doen. Daarnaast kunnen we het programma altijd aanpassen aan jouw beperkingen. Overigens gaan we ervan uit dat deze beperkingen gedurende het behandeltraject minder worden!

Direct inplannen

Je kan zelf meteen een afspraak inplannen in de praktijk via het online boekingsformulier.

Gratis quick scan

Maak ook eens gebruik van de gratis quick scan. Hiervoor kom je langs op één van de praktijklocaties (of eventueel via de webcam of e-mail). Lees hier alles over de quick scan. Deze kun je ook weer boeken via de online boekingsmodule.