De meest gangbare locatie voor het behandeltraject is in de praktijk. Daar zijn alle omstandigheden optimaal en zijn alle hulpmiddelen aanwezig om u optimaal te kunnen helpen. U zult ook aangenaam verrast zijn door de serene rust in de omgeving van de praktijklocatie! Dit zal zeker bijdragen aan een positieve ervaring gedurende het behandeltraject.

Neemt u gerust iemand mee (familie, partner, vrienden) als u wilt, het kan erg nuttig zijn om een ‘getuige’ te hebben bij bijvoorbeeld het uitvoeren van de oefeningen, zodat u thuis aan de juiste uitvoering herinnerd kan worden, twee zien immers meer dan één. Deze persoon kan eventueel ook foto- en video-opnamen maken die u later terug kunt zien, wat uw inzicht bevordert.

Locaties

De praktijk heeft verschillende locaties:

  • De hoofdvestiging is in Nederhorst den Berg, tussen Weesp en Hilversum.
  • Regelmatig ben ik ook in Purmerend waar ik samenwerk met een fysiotherapeut.
  • Vanaf november/december ben ik ook regelmatig op locatie in Amsterdam Noord.
  • Vanaf november/december heb ik tevens een praktijkruimte in Steenwijk.

Therapie-hulpmiddelen

Ik maak gebruik van hulpmiddelen die zijn gemaakt volgens de specificatie van de Egoscue klinieken. Deze zijn hier lokaal vervaardigd (met toestemming) maar met exact dezelfde afmetingen en kwaliteit. Ik werk met een vakman in houtbewerking en kan wel zeggen dat deze hulpmiddelen soms beter van kwaliteit zijn dan het origineel. Sommige van deze hulpmiddelen zijn ook te koop voor thuis, zie Hulpmiddelen en boeken. Het blijft echter een “low tech” methode waardoor u thuis de oefeningen ook kunt doen, vaak met materialen die u thuis al heeft liggen. Afhankelijk van uw thuissituatie kan ik u hierover uitleg geven.

Ruimte

Het belangrijkste “hulpmiddel” voor het doen van houdingscorrectie-oefeningen is ruimte. Veel oefeningen vinden op de grond of tegen een muur plaats. De praktijk is zo ingericht dat u hier alle oefeningen met gemak kunt doen.

Behandeltafel

Voor diegenen die slecht ter been zijn en geen grond-oefeningen kunnen doen, heb ik een behandeltafel waar u oefeningen op kunt doen. Daarnaast kunnen we het programma altijd aanpassen aan uw beperkingen. Overigens gaan we ervan uit dat deze beperkingen gedurende het behandeltraject minder worden!

Direct inplannen

U kunt zelf direct een afspraak inplannen in de praktijk via het online boekingsformulier.