Vanaf januari 2020 is de hoofdvestiging van Praktijk voor Houdingstherapie Hercules gevestigd in Steenwijk. Steenwijk ligt vlakbij natuurgebied “Weerribben-Wieden” en plaatsen als Meppel en Giethoorn.

Het gebouw

De praktijk is gevestigd aan huis, in een bijgebouw dat zich aan de voorkant bevindt (in onderstaande foto gemarkeerd met het logo van de praktijk). Neemt u dan ook deze ingang. Let op! Er is ook een nummer 36. De praktijk is gevestigd op nummer 36A. De deur is in principe open, u hoeft niet aan te bellen of te kloppen.

Eigen vervoer

Komt u uit de randstad, dan zijn er vaak 2 opties om Steenwijk te bereiken: een weg via de polder (Almere – Lelystad) en een weg onderlangs via Zwolle. De eerstgenoemde weg is meestal sneller maar gaat het laatste half uur over 80-kilometer wegen. Als u liever de hele weg op de snelweg zit, raad ik de weg onderlangs (via Amersfoort en Zwolle) aan, of zelfs bovenlangs, vanuit de A6 (polder) doorrijden tot Heerenveen en dan naar beneden. Kijkt u vlak voor vertrek nog even op uw routeplanner welke weg voor u het beste is. De opties schelen maar 5 tot 10 minuten van elkaar. Let op, niet alle navigatiesystemen kennen nummer 36A. De praktijk ligt tussen nummers 36 en 38.

Parkeren

U kunt vlak vóór de praktijkruimte parkeren (hierboven met P1 aangegeven) en als deze plaats bezet is, daar pal naast (naast de heg), hierboven met P2 aangegeven. De witte auto die bij het huis staat is van mij en mag u blokkeren. Mochten beide plekken vol zijn, rijdt u dan een klein stukje verder door in de straat Stroomdal, tegenover nummer 77 is een algemene parkeerplaats. Parkeren is alléén in de vakken, op straat parkeren is hier verboden. Parkeren is gratis.

Toegankelijkheid

De ingang naar de praktijk is beperkt rolstoeltoegankelijk (er is een drempel). Ik kan u helpen met uw rolstoel.

Wachtruimte

Indien ik nog bezig ben met de volgende client kunt u even in de auto blijven zitten, een stukje lopen indien mogelijk of alvast plaats nemen in de wachtruimte direct na de ingang.

Openbaar vervoer

De praktijklocatie Steenwijk is goed te bereiken met openbaar vervoer, echter is dit vanuit de meeste richtingen een wat langere reis.

  • Steenwijk heeft een intercity-station.
  • De dichtstbijzijnde bushalte is de halte “Oostercluft” van bus 40 (7 minuten lopen, 600 meter).
  • Een goede optie is om vanaf station Steenwijk een OV-fiets te huren: het is 8 minuten fietsen (2.2 kilometer) vanaf het station.
  • Mocht u slecht ter been zijn, laat mij dat dan tijdig weten zodat ik vervoer kan regelen vanaf het station of de bushalte.

Kijk altijd op De site van 9292OV voor de juiste bus- en treintijden want de meeste treinen en bussen rijden slechts 1 of 2 keer per uur.

Plan gelijk een afspraak in met onderstaande knop!