Duurzaamheid, het wordt steeds populairder. “Is het wel duurzaam?” We willen graag bewuster omgaan met onze leefomgeving, met het milieu, met onze voeding. We willen onze planeet behouden voor generaties na ons. We weten dat wat we nu investeren waarschijnlijk niet meer zozeer voor onszelf is, maar voor onze kinderen en kleinkinderen.

Mooi hoor, zo’n lange-termijn-visie.

Niemand verwacht dat de zorgen die we hebben over onze maatschappij binnen een maand opgelost zijn. Elke stap die we zetten is er weer één en die vieren we.

Het lichaam, niet duurzaam waard?

Helaas doen we dit niet met ons eigen lichaam, heb ik het idee.

De mensen die bij ons een traject willen volgen moet ik echt een paar goede vragen stellen in het kader van verwachtingenmanagement.

“Ja, natuurlijk begrijp ik dat ik niet binnen een week resultaat heb. Ik heb al 20 jaar pijn! Logisch.”

Fijn, denk ik dan, iemand die snapt hoe het zit. Laten we ervoor gaan.

Je snapt misschien wel dat ik dan heel verbaasd ben als deze persoon na een maand wil stoppen met het traject omdat hij nog niet van zijn klachten af is. Dan moet ik praten als Brugman om de boel weer te relativeren.

De waarheid is, als het gaat om het eigen lichaam, zijn sommige mensen helemaal niet zo duurzaam. Er zijn mensen die liever een quick fix willen.

“Geef maar even een paar oefeningen voor mijn nek”

“Zou het niet helpen als ik een paar keer tegen zo’n massagekussen aan ga zitten?”

“Ik voel wel dat ik nu beter zit, maar ik had gehoopt dat ik al weer kon hardlopen ondertussen”

 

Respecteer je lichaam net zoveel als de wereld

Het klimaat, het milieu, het overmatig consumeren van dieren, ja, het is belangrijk. Maar niet belangrijker dan je eigen lichaam. Even relativerend, wat heb je er zelf aan als je de wereld probeert te redden, maar ondertussen je eigen lichaam verwaarloost? Er valt weinig te genieten van het leven op deze manier.

Net zoals de wereld niet met een quick fix te redden is, zo heeft jouw lichaam ook een natuurlijke manier van helen en herstellen. Hoe meer je dit van je lichaam respecteert, hoe beter het is.

Wij leren je hoe je kunt luisteren naar je lichaam, zodat je kunt leren wat je lichaam nodig heeft. Het mooie is dat dit maar tijdelijk is. We willen niet dat je afhankelijk wordt. We willen dat jij duurzaam voor je lichaam gaat zorgen.

Neem direct contact met ons op voor een kennismaking of meld je aan voor de gratis workshop.