Oorzaken van rugklachten worden zelden gevonden

Ministerie

Bovenstaand stukje komt uit een artikel van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In 92% van de gevallen kan geen specifieke oorzaak worden gevonden voor rugklachten! Dat vind ik nogal schokkend. Des te meer omdat de Egoscue-methode van houdingstherapie die ik beoefen, al zo’n 50 jaar wereldwijd een succespercentage van 94% heeft. Waarbij rugklachten nog tot de ‘makkelijker’ aan te pakken klachten behoren en waarschijnlijk een nog hoger succespercentage hebben. Dit zie ik terug bij mijn klanten die vrijwel allemaal een flinke verbetering ervaren in relatief korte tijd. Ik bied zelfs een niet-goed-geld-terug garantie op sommige trajecten. 

Als ik zou moeten kiezen tussen 92% kans op een behandelaar die het niet weet, en 94% kans op succes, dan zou ik het wel weten. Het vervelende is dat een diagnose in de medische wereld vaak een eindpunt is en geen startpunt. Prima om te weten dat je een hernia hebt (of vul maar in) maar de vraag zou moeten zijn: hoe kom je aan deze hernia? En hoe zorg je voor herstel (op een natuurlijke manier, zonder operatie)? Hoe zorg je ervoor dat je niet nogmaals een hernia krijgt? Of dat die andere knie ook vervangen moet worden? Probeer altijd iets natuurlijks voordat je aan je lichaam laat sleutelen! 

De reden dat veel behandelingen niet blijvend werken

Spiergeheugen

Als je behandeld wordt, dus als een behandelaar iets met jouw lichaam doet, heeft dit meestal geen blijvend effect omdat je spiergeheugen niet wordt herschreven. Dit is het verschil met de Egoscue-methode van houdingstherapie die, doordat je zelf thuis elke dag oefeningen doet, helpt om je spiergeheugen te herschrijven. Op deze manier worden foutieve, disfunctionele patronen vervangen door correcte patronen. Zodat je niet de volgende dag terugvalt in je oude houdings- en bewegingspatroon maar blijvend een nieuwe houding krijgt.

Houdingstherapie is geen behandeling

Ben je op zoek naar een behandelaar die jou behandelt terwijl je op een tafel ligt? Dan is Egoscue niets voor jou. Wij behandelen niet. Want je bent ook niet ziek. Sterker nog, we raken je niet eens aan. We begeleiden je en helpen je om allereerst te begrijpen waar je klachten vandaan komen. Daarna laten we je zien wat je zelf kunt doen om je klachten onder controle te krijgen en blijvend pijnvrij te blijven. We spreken van een sessie of een consult, en geen behandeling. En dat is geen kwestie van een andere definitie, maar vooral van een andere mindset. Een sessie kan prima online plaatsvinden, maar ook op een van de praktijklocaties in het land. Ik ben altijd op zoek naar gemotiveerde klanten die zelf de schouders eronder willen zetten en willen investeren in hun eigen gezondheid. En begrijpen dat verbetering van klachten niet van buitenaf maar van binnenuit moet komen. 

Meer weten?

Wil je meer weten over deze methode en over het spiergeheugen? Kijk dan eens naar een of meerdere van de volgende mogelijkheden:

Gratis webinar

In het gratis webinar dat ik regelmatig geef ga ik hier uitgebreid(er) op in en heb je kans om specifieke vragen te stellen. In het webinar behandel ik het volgende:

  • Je hebt al van alles geprobeerd om van je klachten af te komen. Misschien heb je zelfs al een operatie gehad. Waarom heeft dat niet (blijvend) gewerkt?
  • Hoe pak je de oorzaak aan van de pijn en de kern van de klachten in plaats van de symptomen?
  • Waarom moet je NU actie ondernemen?
  • Wat is houdingstherapie (niet), wat heeft houding met je klachten te maken en hoe is het met jouw houding gesteld?

We doen in het webinar een paar korte (rustige) oefeningen en tests. Je hoeft hier geen speciale kleding voor aan. Nodig vooral je vrienden uit! Kijk wanneer het volgende webinar plaatsvindt en geef je op door op het plaatje te klikken of met de knop daaronder.

gratis webinar

Gratis workouts

Om alvast kennis te maken met enkele oefeningen uit de Egoscue-methode van houdingstherapie, te ervaren waarom deze zo anders zijn dan oefeningen die je gewend bent te doen, en wat deze met je lichaam en klachten doen, organiseer ik regelmatig gratis workouts. Kijk voor een overzicht van komende workouts op deze pagina of geef je op met onderstaande knop. Als je daadwerkelijk mee hebt gedaan krijg je ook een gratis e-book met 13 tips om beter thuis te werken zonder rugpijn. Bovendien heb je dan de gelegenheid om de opname te downloaden of een app te downloaden waarin de oefeningen zitten. 

Ruggengraat
Rustige hersteltraining
Anti-RSI
Soepele heupen
Pittige workout
kantoorworkout

Een persoonlijke vraag?

Vragen staat vrij en een persoonlijk advies is altijd gratis. Plan een gratis en vrijblijvende telefonische intake in (kan ook via webcam) via deze link. Of neem contact op.

Gratis quick scan van uw houding

Benieuwd hoe het met jouw houding gesteld is en hoe dit verband kan houden met je klachten? Kijk hier voor de mogelijkheden van een gratis quick scan (kan ook online).

Volledige intake

Liever gelijk een volledige intake boeken? Ook dat kan met het boekingsformulier of door contact op te nemen!