Ken je die beroemde definitie van waanzin?

‘Waanzin is steeds hetzelfde doen, maar een ander resultaat verwachten’.

Ik weet niet precies wie hem bedacht heeft, maar ik zou hem zelf uitgevonden kunnen hebben.

Als ik het zo moet inschatten denk ik dat driekwart van mijn cliënten zich hier schuldig aan maakt. Voordat ze bij mij terecht komen dan.

En waarom is dat?

Nou, veel mensen met lichamelijke klachten gaan Googlen om een therapeut te vinden die ze van hun klachten af moet helpen. Terwijl ze natuurlijk niet weten wat ze nodig hebben, want ze weten niet wat de oorzaak van de klachten is. Een deel van de mensen gaat naar de huisarts, die vaak doorverwijst naar fysiotherapeuten.

En dan begint het: fysiotherapie, manuele therapie, chiropractie, sportmassage, acupunctuur, triggerpointtherapie, dry needling, osteopathie … vul maar aan…

Nou ja, je snapt het idee. Therapie na therapie, behandeling na behandeling. Om aan het einde van de rit bij mij terecht te komen, in de hoop dat ik nog iets kan toevoegen.

En dan zeggen sommige mensen nog: “Ja, ik had er wel baat bij hoor.”

“Nee, je had er helemaal geen baat bij. Als je er baat bij had, zat je nu niet bij mij. Dan was je nu wel van je klachten af geweest. “

Ja, zo zeg ik het echt wel eens. Gewoon om iemand bewust te maken.

Hey, begrijp me niet verkeerd. Elke hulpverlener, elke therapeut heeft iets waardevols te bieden. Je merkt echter gauw genoeg of iets werkt. Maandenlang doorgaan met een behandeling die niet werkt is zonde van je tijd. Bovendien hebben veel behandelingen hetzelfde doel: de doorbloeding verbeteren zodat de klacht verbetert. Dat gebeurt vaak ook, waardoor het lijkt of je er baat bij hebt. Je voelt je even goed, maar al vrij snel zit je weer op hetzelfde pijnlevel waarop je daarvoor zat.

Als je weet dat steeds hetzelfde doen niet werkt, kun je die tijd en energie beter steken in iets anders. Ik zeg niet per se dat jij naar mij moet komen, maar doe in elk geval iets anders dan jezelf afhankelijk maken van allerlei behandelaars.

Ik geloof dat je veel meer kunt dan je denkt. Ik zie dat namelijk bij mijn cliënten. Mensen die bij mij een traject volgen, zijn vaak verbaasd over hoe simpel het kan zijn. De juiste aanpassingen, de juiste oefeningen en het nemen van de eigen verantwoordelijkheid kan zo’n verschil maken!

Met een gratis QuickScan weet je heel snel of ik iets voor je kan betekenen. Voor de QuickScan hoef je niet eens langs te komen. Ik heb alleen wel een paar foto’s en gegevens nodig. Stuur me even een bericht, dan laat ik je weten hoe zo’n QuickScan werkt!

Contactgegevens