Ik heb deze week 2 x hardgelopen en hierbij is mij opgevallen dat ik wat vrijer en losser in mijn heupen ben. Vaak heb ik tijdens het lopen last van vervelende zeurende linker heup wat ik deze week een stuk minder ervoer.
Verder voel ik merkbare kleine verbeteringen in mijn balans bij staan en gewoon lopen. Dat al na 4 dagen is opmerkelijk. Het boek omschrijft duidelijk wat de methode inhoudt en het is tijdloos. Ik ben ervan overtuigd gezien de trends omtrent lifestyle (veel zitten en inactiviteit door technologische ontwikkeling) een toekomst open ligt voor de Egoscue Methode.

John is een ervaren en gepassioneerde hardloopcoach die veel traint. Bovenstaande reactie is na de eerste paar dagen van het doen van oefeningen. De Egoscue-oefeningen zorgen voor functieherstel en laten het lichaam weer bewegen zoals het moet en corrigeren eventuele compensaties die het lichaam heeft opgebouwd. John kende het boek “Pain Free” van Pete Egoscue al maar wilde graag een persoonlijke set van oefeningen om zijn klachten te verhelpen. Dit is uitstekend gelukt en John past de principes van Egoscue nu toe in zijn dagelijks leven en training.