Twee maanden ben ik nu bezig onder begeleiding van Hercules Houdingstherapie. Niet omdat ik concrete klachten had, maar omdat ik door kantoorwerk en stress steeds meer starre houding voelde en dit preventief te lijf wilde gaan. Op basis van de Egoscue PainFree methode krijg ik gedoseerd steeds uitdagender exercises aangeboden. Enerzijds vraagt dit veel van mijn discipline, anderzijds brengt het mij merkbaar kracht en souplesse. Ik ervaar het als een soort revival en ben blij dat ik dit traject ben begonnen !

Harmen heeft als doelstelling om vitaal en actief te blijven. Hiermee is hij een voorbeeld van een klant die niet met specifieke pijnklachten komt maar vooral fit en gezond wil blijven. Met behulp van oefeningen uit de houdingstherapie volgens de Egoscue-methode wordt het lichaam weer uitgelijnd en gevoed met functionele beweging. Het resultaat hiervan is

  • dat de juiste spieren weer de juiste bewegingen uitvoeren. We zien namelijk meestal dat door gebrek aan functionele beweging, de dieper gelegen houdingsspieren inactief worden en meer oppervlakkige (en grotere) spieren de rol hiervan overnemen. Door deze compenserende spieren vrij te spelen kunnen ook deze weer doen waar zij voor bedoeld zijn. Het resultaat is een betere (sportieve) functionaliteit.
  • Door het lichaam weer uit te lijnen kunnen gemakkelijker en met minder kans op blessures, alle activiteiten worden uitgevoerd. Hierbij is leeftijd geen factor.