Klik bij onderstaande testimonials op ‘Toelichting‘ voor een toelichting van de houdingstherapeut op de testimonial.

Verbeteringen in mijn sport

Als topsporter geloofde ik altijd graag dat ik een functioneel persoon was. Ik merkte echter dat het steeds meer moeite kostte om bepaalde bewegingen te maken (armen strekken boven het hoofd, grond aanraken e.d.), waar ik voor compenseerde met spierkracht. Door middel van de doeltreffende analyses, oefeningen en ongekend grote inzet, passie en enthousiasme van de therapeut bij Hercules heb ik in korte tijd grote verbeteringen in mijn functionaliteit gemaakt. Dit uit zich er onder andere in dat ik tijdens mijn sport minder bezig ben met wat ik niet kan, waardoor ik kan focussen op wat telt! Tyron is op dit moment nummer 4 van de wereld met karate en is zich aan het voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokyo van 2020. Als onderdeel daarvan wilde hij graag zijn houding verbeteren. Tyron begreep dat dit zijn prestaties ten goede zou komen, onder andere door hem meer symmetrisch te maken maar ook door zijn lichaam meer als een eenheid te laten werken. Ten slotte levert een betere houding ook mentale voordelen op omdat hij zijn lengte beter kan benutten. Door de juiste spieren weer te laten doen wat ze moeten doen wordt Tyron sneller en functioneler en verhoogt hij zijn… Lees verder “Verbeteringen in mijn sport”

Tyron Lardy
Haarlem
Leeftijd:21
Topsporter (karate), 4e op de wereldranglijst

Resultaat na 1 sessie

Marjan: “Niet meer stijf met tennis als ik het programma ervoor doe. Zet de wekker nu! Ik ben erg blij met het programma.” Marjan is fysiotherapeut en kent de Egoscue methode al heel lang. Bovenstaande uitspraak is na (pas) 2 dagen thuis de oefeningen gedaan te hebben. Marjan is tevens een voorbeeld dat leeftijd niet iets is dat in de weg staat voor een pijnvrij en vitaal… Lees verder “Resultaat na 1 sessie”

Marjan
Abbekerk
Leeftijd:70
Fysiotherapeut

Blij en tevreden

Dit is een berichtje n.a.v. behandelingen bij Hercules, t.n.v. Patrick van Enschot. Ik ben heel blij en vooral dankbaar, dat ik deze behandelmethode heb leren kennen en de oefeningen doe ik trouw elke dag. Ik heb veel verbetering in mijn houding opgemerkt en ook aan het lopen is veel aandacht besteed! Had ik dit maar eerder geweten; dan had ik tenminste geweten, hoe ik van allerlei klachten zou zijn afgekomen. Maar, tot nu toe, ben ik zeer tevreden, ook zeker over Patrick..; hij is zeer toegewijd en geinteresseerd en zeer ter zake kundig. Tot de volgende keer, een dankbare cliënt Mevrouw E. (76) heeft een behoorlijke scoliose die zij al meer dan een halve eeuw heeft. Mede hierdoor heeft zij specifieke (pijn)klachten en andere ongemakken. Mevrouw E. laat zien dat leeftijd geen beperkende factor is om vooruitgang te boeken en een vermindering van (pijn)symptomen te bewerkstelligen. Mevrouw doet elke dag haar oefeningen en ondervindt hier veel baat van. In tegenstelling tot anderen van haar leeftijd loopt zij mooi rechtop en heeft geen hulpmiddelen (stok, rollator) nodig. Zij merkt verder dat haar lijf dankzij de oefeningen soepel… Lees verder “Blij en tevreden”

Mevrouw E. van R.
Haarlem
Leeftijd:76
Gepensioneerd

Goede methode

Ik heb deze week 2 x hardgelopen en hierbij is mij opgevallen dat ik wat vrijer en losser in mijn heupen ben. Vaak heb ik tijdens het lopen last van vervelende zeurende linker heup wat ik deze week een stuk minder ervoer. Verder voel ik merkbare kleine verbeteringen in mijn balans bij staan en gewoon lopen. Dat al na 4 dagen is opmerkelijk. Het boek omschrijft duidelijk wat de methode inhoudt en het is tijdloos. Ik ben ervan overtuigd gezien de trends omtrent lifestyle (veel zitten en inactiviteit door technologische ontwikkeling) een toekomst open ligt voor de Egoscue Methode. John is een ervaren en gepassioneerde hardloopcoach die veel traint. Bovenstaande reactie is na de eerste paar dagen van het doen van oefeningen. De Egoscue-oefeningen zorgen voor functieherstel en laten het lichaam weer bewegen zoals het moet en corrigeren eventuele compensaties die het lichaam heeft opgebouwd. John kende het boek “Pain Free” van Pete Egoscue al maar wilde graag een persoonlijke set van oefeningen om zijn klachten te verhelpen. Dit is uitstekend gelukt en John past de principes van Egoscue nu toe in zijn dagelijks leven en… Lees verder “Goede methode”

John Robberts
Nieuw Vennep
Hardloopcoach

Houdingverbetering bij Hercules

Patrick is een rustige, overtuigende persoonlijkheid die met je meedenkt. Door goed te luisteren, samen te vatten en door te vragen (LSD) en de tijd voor je te nemen wordt je persoonlijke situatie goed in kaart gebracht. Oorzaak, gevolg en het te volgen traject worden hiermee samengevat tot een logisch geheel. De begeleiding van Patrick tijdens de oefeningen is motiverend en met wat klassieke klanken op de achtergrond wordt een uitermate prettige sfeer gecreëerd. Mijn casus is als volgt: opgetrokken rechterschouder, tennisarm, triggerfinger, pijnlijke rechterpols, zwakke onderrug. Door het lichaam lange tijd slecht te onderhouden (veel werken achter het bureau, onregelmatig slapen, slecht eten, sporten (tennissen), drinken, niet voldoende uitrusten) heb ik dit zelf veroorzaakt. De houdingstherapie heeft me handvatten gegeven om naast een verandering van leefwijze (dit is een sterke toegevoegde waarde van Patrick, omdat hij je persoonlijke situatie dus goed in kaart brengt) beter met mijn lichaam om te gaan. Het is zaak om thuis gedisciplineerd de oefeningen te blijven doen. Harold was, naast het oplossen van bovengenoemde pijnklachten, op zoek naar praktische adviezen om in een drukke levensstijl te verwerken. Houdingstherapie is flexibel in de aanpak en sluit aan bij de doelen van de klant, zowel in… Lees verder “Houdingverbetering bij Hercules”

Labrador puppies
Harold Ghurahoo
Arnhem
Leeftijd:44
Administratief

Eindelijk pijnvrij en niet moe meer

Via een vriendin heb ik gehoord over Egoscue en ben ik bij Patrick terecht gekomen . Vanaf mijn 30e heb ik met pijn en beperkingen in fysieke activiteit moeten leren leven vanwege de ziekte van Bechterew (reuma in rug en gewrichten) en astma. Dankzij Patrick en Egoscue ben ik nu pijnvrij , loop ik weer rechtop en verbetert ook mijn astma door de betere houding. De oefeningen van Egoscue heb ik in mijn dagelijks leven geïntegreerd omdat ze zo waardevol zijn. Met dank aan Patrick voor de goede en fijne begeleiding. Mevrouw Van den Heuvel is een goed voorbeeld van iemand die de concepten van Egoscue goed begrijpt en zelf toepast in haar leven. Door het integreren van deze principes heeft zij haar kwaliteit van leven aanzienlijk kunnen verbeteren. Dit is grotendeels te danken aan haar grote inzet en intuïtieve begrip van de methode. De Egoscue-methode is geen vaste set van oefeningen maar een set principes om ieders kwaliteit van leven te verhogen, en past zich aan de doelen van de klant… Lees verder “Eindelijk pijnvrij en niet moe meer”

Mevr J van den heuvel
Zeeuws-vlaanderen
Leeftijd:64
Therapeut

Egoscue Tower

M.H.: Having already had a menu from the US – I got my tower from Patrick – he also updated me on a few other exercises I could do which is great. I would not hesitate to contact him if I need more guidance. Highly recommended. M.H. kende de Egoscue Methode al vanuit de Verenigde Staten en woont op een schip dat de wereld rond vaart. Met behulp van de Egoscue Tower is het mogelijk om, naast wat andere algemene oefeningen, fit en functioneel te blijven. De Egoscue tower is eigenlijk het enige hulpmiddel dat nodig is in een oefenprogramma. Vraag naar de… Lees verder “Egoscue Tower”

M.H.
Wereldwijd (op een zeilschip)

Pijnvrij paardrijden na knieblessure

Naast het feit dat Patrick een superfijne therapeut is heeft de Egoscue methode mij veel goeds gebracht. Herstellende van een knieblessure (en daarbij ook nog chronische knieproblemen door spierdisbalans) kreeg ik niet de puntjes op de i. Pijnvrij paardrijden lukte niet meer, en fietsen en wandelen ook eigenlijk niet meer. Het heeft wat voeten in aarde gehad en wat geduld, disipline en doorzettingsvermogen nodig gehad, maar ik kan nu zeggen dat ik alles weer pijnloos kan. Mijn algehele houding is echt verbeterd, achter de computer, maar ook bv. tijdens wandelen. Over Patrick: Patrick is een goede, serieuze therapeut, die heel goed kan luisteren zonder te oordelen! Karen was al bekend met de Egoscue-methode en had zichzelf hiermee al grotendeels pijnvrij gekregen. Voor de laatste zeurende pijntjes is ze voor een aantal bezoeken in de praktijk geweest. Samen hebben we een oefenschema opgesteld waarmee ze zichzelf pijnvrij kan houden. Educatie is een belangrijk onderdeel van de methode en het uiteindelijke doel is om iemand de tools te geven om zelf de klachten onder controle te houden. Tevens om begrip te krijgen waarom men klachten is gaan ontwikkelen en laten weten hoe dit tegengegaan kan… Lees verder “Pijnvrij paardrijden na knieblessure”

Karen
Halfweg NH
Leeftijd:47
designer

Een eye opener!

Sinds mijn jeugd problemen met mijn houding. Ik loop en zit voorovergebogen, ik dacht dat dit aan mijn bovenrug lag. Hiervoor veel fysiotherapie en oefeningen gedaan. Dit maakte mijn bovenrug wel soepeler maar veranderde niets aan mijn houding. Door de jaren werd ik steeds vermoeider en wist soms niet hoe te staan of te lopen om deze vermoeidheid te verminderen. Sinds de training bij Hercules heb ik geleerd dat het door de stand van mijn bekken komt. Ik doe nu dagelijks een oefenprogramma van 20 min in de ochtend en 15 min in de avond. Ik merk dat ik automatisch mijn bekken ga kantelen waardoor de druk op mijn schouders en bovenrug afneemt. Ik ben erg blij met de houdingstherapie van Hercules, het heeft mij een nieuwe houding gegeven die veel minder vermoeiend is en waardoor ik ook mooier rechtop sta. Dank hiervoor! H. is een voorbeeld van iemand die naar meerdere therapeuten is geweest zonder duidelijk resultaat. De kracht van de Egoscue-methode is dat het een tastbare link legt tussen houding, functie en de huidige klachten. Met andere woorden, na de intake heeft u een duidelijk idee waar de klachten vandaan komen. Onze ervaring is dat de plek waar… Lees verder “Een eye opener!”

H. van den Berg
Amsterdam

Een letterlijke en figuurlijke opluchting

Naast een brede blik op lichaamshouding en klachten ook aandacht voor de balans met de andere aspecten van mijn leven: de combi van gerichte oefeningen, oog voor details, echt maatwerk en meedenken, maken dat het voor mij een letterlijke en figuurlijke opluchting is deze Egoscue methode bij Patrick te volgen. Als je, zoals ik, al tientallen jaren worstelt met pijn en blessures kan ik je dit van harte aanraden! Marjan kwam bij mij met veel en complexe pijnklachten. In eerste instantie hebben we via e-mail en Skype gewerkt en heeft zij (in overleg) een ambitieus oefenprogramma gekregen. Dit heeft zeer snel zijn vruchten afgeworpen, de pijnklachten zijn significant afgenomen en wat Marjan kan doen qua belasting is sterk toegenomen. Marjan is drie weken na de Skype intake voor het eerst in de praktijk geweest waar we wat oefeningen hebben veranderd en wat details hebben besproken. Marjan is een voorbeeld van iemand die de wil heeft om haar gezondheid zelf op actieve en positieve wijze te beïnvloeden. Deze positieve energie werpt duidelijk haar vruchten af en ik ben dan ook erg tevreden met haar voortgang in zo’n korte tijd. Marjan is eerst zelfstandig begonnen met de boeken van Pete Egoscue maar… Lees verder “Een letterlijke en figuurlijke opluchting”

Marjan
Nuenen
Kunstenaar