Klik bij onderstaande testimonials op ‘Toelichting‘ voor een toelichting van de houdingstherapeut op de testimonial.

Houdingverbetering bij Hercules

Patrick is een rustige, overtuigende persoonlijkheid die met je meedenkt. Door goed te luisteren, samen te vatten en door te vragen (LSD) en de tijd voor je te nemen wordt je persoonlijke situatie goed in kaart gebracht. Oorzaak, gevolg en het te volgen traject worden hiermee samengevat tot een logisch geheel. De begeleiding van Patrick tijdens de oefeningen is motiverend en met wat klassieke klanken op de achtergrond wordt een uitermate prettige sfeer gecreëerd. Mijn casus is als volgt: opgetrokken rechterschouder, tennisarm, triggerfinger, pijnlijke rechterpols, zwakke onderrug. Door het lichaam lange tijd slecht te onderhouden (veel werken achter het bureau, onregelmatig slapen, slecht eten, sporten (tennissen), drinken, niet voldoende uitrusten) heb ik dit zelf veroorzaakt. De houdingstherapie heeft me handvatten gegeven om naast een verandering van leefwijze (dit is een sterke toegevoegde waarde van Patrick, omdat hij je persoonlijke situatie dus goed in kaart brengt) beter met mijn lichaam om te gaan. Het is zaak om thuis gedisciplineerd de oefeningen te blijven doen. Harold was, naast het oplossen van bovengenoemde pijnklachten, op zoek naar praktische adviezen om in een drukke levensstijl te verwerken. Houdingstherapie is flexibel in de aanpak en sluit aan bij de doelen van de klant, zowel in… Lees verder “Houdingverbetering bij Hercules”

Labrador puppies
Harold Ghurahoo
Arnhem
Leeftijd:44
Administratief

TOP

Onlangs een intake mogen ontvangen van Patrick. Wauw, ik voelde meteen dat het zijn passie is en hij er veel van af weet. Qua houding heb ik mezelf een beetje ‘vastgezet’. Ik doe de oefeningen bijna dagelijks en sta en beweeg voor m’n gevoel al een stuk ontspannender. Ik ervaar Patrick als professioneel, betrokken en enorm toegewijd en gun iedereen een sessie bij hem! Ga zo door en THANKS. Houdingstherapie helpt niet alleen bij het krijgen van een betere houding door het lichaam functioneler te maken, maar helpt ook om oude patronen te vervangen door nieuwe en betere. Veel mensen hebben vroeger geleerd om hun bekken naar achteren te kantelen en de buikspieren aan te spannen (“Suck and tuck” methode). Dit is niet de goede methode om functioneel door het leven te gaan en dit is te zien aan de vorm van de ruggengraat.

Marjolein
Haarlem
Leeftijd:32

Pijnvrij paardrijden na knieblessure

Naast het feit dat Patrick een superfijne therapeut is heeft de Egoscue methode mij veel goeds gebracht. Herstellende van een knieblessure (en daarbij ook nog chronische knieproblemen door spierdisbalans) kreeg ik niet de puntjes op de i. Pijnvrij paardrijden lukte niet meer, en fietsen en wandelen ook eigenlijk niet meer. Het heeft wat voeten in aarde gehad en wat geduld, disipline en doorzettingsvermogen nodig gehad, maar ik kan nu zeggen dat ik alles weer pijnloos kan. Mijn algehele houding is echt verbeterd, achter de computer, maar ook bv. tijdens wandelen. Over Patrick: Patrick is een goede, serieuze therapeut, die heel goed kan luisteren zonder te oordelen! Karen was al bekend met de Egoscue-methode en had zichzelf hiermee al grotendeels pijnvrij gekregen. Voor de laatste zeurende pijntjes is ze voor een aantal bezoeken in de praktijk geweest. Samen hebben we een oefenschema opgesteld waarmee ze zichzelf pijnvrij kan houden. Educatie is een belangrijk onderdeel van de methode en het uiteindelijke doel is om iemand de tools te geven om zelf de klachten onder controle te houden. Tevens om begrip te krijgen waarom men klachten is gaan ontwikkelen en laten weten hoe dit tegengegaan kan worden.

Karen
Halfweg NH
Leeftijd:47
designer

Egoscue Tower

M.H.: Having already had a menu from the US – I got my tower from Patrick – he also updated me on a few other exercises I could do which is great. I would not hesitate to contact him if I need more guidance. Highly recommended. M.H. kende de Egoscue Methode al vanuit de Verenigde Staten en woont op een schip dat de wereld rond vaart. Met behulp van de Egoscue Tower is het mogelijk om, naast wat andere algemene oefeningen, fit en functioneel te blijven. De Egoscue tower is eigenlijk het enige hulpmiddel dat nodig is in een oefenprogramma. Vraag naar de mogelijkheden!

M.H.
Wereldwijd (op een zeilschip)

Je lichaam terug in balans.

Ik doe nu een jaar lang houdingstherapie en het heeft zoveel meer impact dan ik had verwacht:
– Betere houding
– Beter inzicht in mijn eigen lichaam.
– Meer in balans, zowel emotioneel en lichamelijk.
– Door het weer in beweging brengen van bepaalde spieren, komen er ook bepaalde onverwerkte zaken boven. Door hier aandacht aan te schenken, geeft houdingstherapie de kans om bepaalde zaken in te zien en los te laten. Houdingstherapie is liefde en aandacht geven aan je lichaam, wat een helend effect kan hebben, wanneer je het toelaat. Besteed extra aandacht aan de bewegingen, je voortgang en je emotionele lichaam, de effecten zullen verbluffend zijn. Echt een aanrader. Verder geeft Patrick het luisterend oor en het geduld wat je nodig hebt. Deze reactie toont aan dat lichaamshouding en mentale en emotionele toestand met elkaar verband houden. Ik hoor vaker dat sinds klanten aan hun houding werken, dit ook mentale en emotionele effecten heeft. Door aan alle aspecten tegelijk te werken bereik je maximaal resultaat! Deze klant heeft vanaf het begin zeer grondig de oefeningen gedaan en heeft grote stappen gemaakt!

Hiking
Maas
Zuid-Holland
Leeftijd:In de 30

Een persoonlijk programma heeft me eindelijk van mijn klachten afgeholpen!

Wat ben ik blij met de begeleiding van Patrick. Jarenlang klachten en nu pas, door het heel exact bekijken van mijn houding, kom ik ervan af.
Ja.. Het vraagt je eigen inzet.. Maar het resultaat mag er zijn.
Nu pas merk ik hoeveel energie mijn pijn vroeg.
En nu pas merk ik hoe zalig het is om niet afgeleid te raken door pijn. Mijn werk kan ik nu bovendien een stuk beter en langer doen omdat mijn houding veranderd is.
Deze investering in jezelf kan ik iedereen aanraden! Esther is een schoolvoorbeeld van iemand die vol enthousiasme en inzet haar programma doet en hier de vruchten van plukt! Bij de Egoscue-methode van houdingstherapie ben je zelf het grootste deel van je succesfactor!

Esther Zwietink
Amsterdam
Leeftijd:41
Masseur

Supergoede therapeut en supergoede methode

Ik ben supertevreden over Patrick als therapeut en over de Egoscue methode. Patrick is superdiscreet, vriendelijk, toegankelijk en erg kundig. Hij staat echt altijd voor je klaar als je een vraag hebt. De oefeningen werden fijn opgebouwd en zijn niet moeilijk of vervelend om te doen, integendeel. Je krijgt je oefeningen o.a. mee in een app met instructies en een timer, wat ik erg praktisch vind. Ik merkte na 3 x 30 minuutjes makkelijke oefeningen doen al een verschil in de belasting van mijn enkels en voeten. Voordat ik met Patrick een intake deed had ik bij de podotherapeut een afspraak gemaakt vanwege pijn in mijn enkels en voeten. Ik zal wel zooltjes moeten dacht ik. Maar na een paar keer oefeningen doen heb ik die afspraak afgezegd. Door de symmetrie in je lichaam zo goed mogelijk te herstellen met de oefeningen lijnt je lichaam zichzelf uit. Ik ben nu pijnvrij en blijf mijn oefeningen doen en terugkomen voor controles omdat Egoscue de manier is om je lichaam te onderhouden. Bedankt Patrick!! Monique is ook een mooi voorbeeld van iemand die met veel vuur en enthousiasme aan de slag is gegaan met de oefeningen. Deze methode is intensief, en vraagt… Lees verder “Supergoede therapeut en supergoede methode”

French_spanish
Monique
Noord Veluwe
Leeftijd:47
Tolk en vertaler Spaans en Frans

Een hele goede methode bij een integere, enthousiaste therapeut

Ik ben nu enkele maanden bezig met de egoscue methode bij Patrick. Het zijn de eerste oefeningen (en ik heb er heel wat geprobeerd) die me helpen om mijn houding te verbeteren. Ik heb veel minder vaak pijn en ik voel me sterker in mijn lichaam, bijvoorbeeld bij wandelen en staan.
Patrick is een integere en enthousiasmerende therapeut. Als ik een keer de moed wat verlies, weet hij me weer te motiveren. En als bepaalde oefeningen niet gaan, zijn er altijd wel andere te vinden die ik wel kan doen.
Ik ga hier zeker mee door en heb vertrouwen dat er voor mij nog veel meer mee te bereiken is. Froukje heeft zelf het initiatief genomen en de schouders onder het therapieproces gezet. Ze doet haar oefeningen trouw en laat het gelijk weten als er vragen zijn! Dit zijn allemaal kenmerken van de ideale klant, waardoor zij zo snel mogelijk vooruit zal gaan als haar lichaam het toelaat. Froukje is zich zeer bewust van haar lichaam en dit helpt haar enorm bij het doen van de oefeningen, en het helpt mij om de juiste oefeningen te selecteren.

Froukje
Drenthe

Surprised

Posture problems brought me to the first appointment. I am still in an early phase of the therapy (3 weeks in) but something really unexpected happened since day two. Unexpected because I started to see changes in my sleep and I did not see that one coming. My sleep got lighter (I often wake up by myself in the morning before the alarm goes off, which is something that almost never happened in the past 30 years) and I can now sleep/fall asleep laying on my back and then wake up in the morning without any pain (for years, I couldn’t sleep on my back because I would wake up with severe pain). Awesome! Mijnheer M. is een voorbeeld van een klant die vanaf het begin heel serieus met de oefeningen aan de slag is gegaan en meerdere keren contact heeft opgenomen over de details. Via een video-sessie hebben we nog wat details doorgenomen omdat deze bij de Egoscue-methode zo belangrijk zijn. Hij heeft elke dag geoefend en, voor de paar weken dat hij bezig is, al fantastische resultaten bereikt. Gefeliciteerd mijnheer M. !

A.M.
Den Haag
Leeftijd:42

Pain Free Running

Even though I have done Egoscue for several years – I found that my posture still needed correcting. Patrick helped me fix this and I got back into running without pain. The pre- and post-menus that Patrick made for me are excellent. Patrick is a very good therapist and I recommend him highly. Malene komt uit Denemarken en dus hebben we het hele houdingstherapie-traject via Skype gedaan. Vanaf het begin van het traject heeft Malene, dankzij haar toegewijde inzet, grote stappen vooruit gemaakt wat heeft geresulteerd in een veel betere houding maar vooral een grote verbetering in klachten en symptomen!

Malene H.
Denmark
Leeftijd:51

Een letterlijke en figuurlijke opluchting

Naast een brede blik op lichaamshouding en klachten ook aandacht voor de balans met de andere aspecten van mijn leven: de combi van gerichte oefeningen, oog voor details, echt maatwerk en meedenken, maken dat het voor mij een letterlijke en figuurlijke opluchting is deze Egoscue methode bij Patrick te volgen. Als je, zoals ik, al tientallen jaren worstelt met pijn en blessures kan ik je dit van harte aanraden! Marjan kwam bij mij met veel en complexe pijnklachten. In eerste instantie hebben we via e-mail en Skype gewerkt en heeft zij (in overleg) een ambitieus oefenprogramma gekregen. Dit heeft zeer snel zijn vruchten afgeworpen, de pijnklachten zijn significant afgenomen en wat Marjan kan doen qua belasting is sterk toegenomen. Marjan is drie weken na de Skype intake voor het eerst in de praktijk geweest waar we wat oefeningen hebben veranderd en wat details hebben besproken. Marjan is een voorbeeld van iemand die de wil heeft om haar gezondheid zelf op actieve en positieve wijze te beïnvloeden. Deze positieve energie werpt duidelijk haar vruchten af en ik ben dan ook erg tevreden met haar voortgang in zo’n korte tijd. Marjan is eerst zelfstandig begonnen met de boeken van Pete Egoscue maar… Lees verder “Een letterlijke en figuurlijke opluchting”

Marjan
Nuenen
Kunstenaar

Goede methode

Ik heb deze week 2 x hardgelopen en hierbij is mij opgevallen dat ik wat vrijer en losser in mijn heupen ben. Vaak heb ik tijdens het lopen last van vervelende zeurende linker heup wat ik deze week een stuk minder ervoer.
Verder voel ik merkbare kleine verbeteringen in mijn balans bij staan en gewoon lopen. Dat al na 4 dagen is opmerkelijk. Het boek omschrijft duidelijk wat de methode inhoudt en het is tijdloos. Ik ben ervan overtuigd gezien de trends omtrent lifestyle (veel zitten en inactiviteit door technologische ontwikkeling) een toekomst open ligt voor de Egoscue Methode. John is een ervaren en gepassioneerde hardloopcoach die veel traint. Bovenstaande reactie is na de eerste paar dagen van het doen van oefeningen. De Egoscue-oefeningen zorgen voor functieherstel en laten het lichaam weer bewegen zoals het moet en corrigeren eventuele compensaties die het lichaam heeft opgebouwd. John kende het boek “Pain Free” van Pete Egoscue al maar wilde graag een persoonlijke set van oefeningen om zijn klachten te verhelpen. Dit is uitstekend gelukt en John past de principes van Egoscue nu toe in zijn dagelijks leven en training.

John Robberts
Nieuw Vennep
Hardloopcoach

Fijne methode

Door het covid19 gebeuren kon ik niet naar de chiropractor. Mijn man Wiliam opperde toen een webinar van zijn ex collega Patrick/houdingstherapie te volgen. Enkele weken daarna had ik een intake. De oefeningen bevallen goed en de app heeft echt een meerwaarde. De online sessies zijn fijn maar een keer face to face is ook fijn. Lekker normaal😀. De nek, schouder, rug en enkelpijnen worden minder maar t blijft hard werken. Dank Patrick voor de fijne begeleiding. Dank Nancy! Je hebt zelf hard gewerkt en bent nog steeds hiermee bezig. Chapeau!

Nancy
Almere
Leeftijd:47
Nvt

Eindelijk pijnvrij en niet moe meer

Via een vriendin heb ik gehoord over Egoscue en ben ik bij Patrick terecht gekomen . Vanaf mijn 30e heb ik met pijn en
beperkingen in fysieke activiteit moeten leren leven vanwege de ziekte van Bechterew (reuma in rug en gewrichten) en astma.
Dankzij Patrick en Egoscue ben ik nu pijnvrij , loop ik weer rechtop en verbetert ook mijn astma door de betere houding.
De oefeningen van Egoscue heb ik in mijn dagelijks leven geïntegreerd omdat ze zo waardevol zijn.
Met dank aan Patrick voor de goede en fijne begeleiding. Mevrouw Van den Heuvel is een goed voorbeeld van iemand die de concepten van Egoscue goed begrijpt en zelf toepast in haar leven. Door het integreren van deze principes heeft zij haar kwaliteit van leven aanzienlijk kunnen verbeteren. Dit is grotendeels te danken aan haar grote inzet en intuïtieve begrip van de methode. De Egoscue-methode is geen vaste set van oefeningen maar een set principes om ieders kwaliteit van leven te verhogen, en past zich aan de doelen van de klant aan!

Mevr J van den heuvel
Zeeuws-vlaanderen
Leeftijd:64
Therapeut

Een eye opener!

Sinds mijn jeugd problemen met mijn houding. Ik loop en zit voorovergebogen, ik dacht dat dit aan mijn bovenrug lag. Hiervoor veel fysiotherapie en oefeningen gedaan. Dit maakte mijn bovenrug wel soepeler maar veranderde niets aan mijn houding. Door de jaren werd ik steeds vermoeider en wist soms niet hoe te staan of te lopen om deze vermoeidheid te verminderen. Sinds de training bij Hercules heb ik geleerd dat het door de stand van mijn bekken komt. Ik doe nu dagelijks een oefenprogramma van 20 min in de ochtend en 15 min in de avond. Ik merk dat ik automatisch mijn bekken ga kantelen waardoor de druk op mijn schouders en bovenrug afneemt. Ik ben erg blij met de houdingstherapie van Hercules, het heeft mij een nieuwe houding gegeven die veel minder vermoeiend is en waardoor ik ook mooier rechtop sta.
Dank hiervoor! H. is een voorbeeld van iemand die naar meerdere therapeuten is geweest zonder duidelijk resultaat. De kracht van de Egoscue-methode is dat het een tastbare link legt tussen houding, functie en de huidige klachten. Met andere woorden, na de intake heeft u een duidelijk idee waar de klachten vandaan komen. Onze ervaring is dat de plek… Lees verder “Een eye opener!”

H. van den Berg
Amsterdam

Just Do It

Voor ik bij Patrick kwam had ik al een aantal dingen geprobeerd met de steeds terugkerende klachten die ik vooral in nek en schouders had. Massages, fysiotherapie, chiropraxie. Ze waren meestal wel heilzaam maar van korte duur, dat maakte me best moedeloos. Op een event van Tony Robbins leerde ik over Egoscue en dit bracht me al snel bij Hercules terecht. Na 5 maanden kan ik met overtuiging zeggen dat Egoscue voor mij echt heeft geholpen, maar dat kon ik na een maand ook al wel. Patrick gaat nauwgezet te werk in het steeds perfectioneren van je persoonlijke pakket aan oefeningen (menu) en biedt een fijne persoonlijke ondersteuning. Het cruciale element is uiteraard zelf de discipline opbrengen om de oefeningen te blijven doen, maar het helpt enorm om daar op Patrick als coach te kunnen rekenen. Jasmine kwam bij mij met klachten onder andere door haar scoliose. Ze is vanaf het begin serieus met de oefeningen aan de slag gegaan en samen hebben we steeds het effect van de oefeningen geëvalueerd en deze waar nodig aangepast. Het programma heeft bij Jasmine tevens zo goed geholpen dankzij de positieve en constructieve mindset!  

Jasmine
Amsterdam
Leeftijd:34
Zangdocent

Revival

Twee maanden ben ik nu bezig onder begeleiding van Hercules Houdingstherapie. Niet omdat ik concrete klachten had, maar omdat ik door kantoorwerk en stress steeds meer starre houding voelde en dit preventief te lijf wilde gaan. Op basis van de Egoscue PainFree methode krijg ik gedoseerd steeds uitdagender exercises aangeboden. Enerzijds vraagt dit veel van mijn discipline, anderzijds brengt het mij merkbaar kracht en souplesse. Ik ervaar het als een soort revival en ben blij dat ik dit traject ben begonnen ! Harmen heeft als doelstelling om vitaal en actief te blijven. Hiermee is hij een voorbeeld van een klant die niet met specifieke pijnklachten komt maar vooral fit en gezond wil blijven. Met behulp van oefeningen uit de houdingstherapie volgens de Egoscue-methode wordt het lichaam weer uitgelijnd en gevoed met functionele beweging. Het resultaat hiervan is

  • dat de juiste spieren weer de juiste bewegingen uitvoeren. We zien namelijk meestal dat door gebrek aan functionele beweging, de dieper gelegen houdingsspieren inactief worden en meer oppervlakkige (en grotere) spieren de rol hiervan overnemen. Door deze compenserende spieren vrij te spelen kunnen ook deze weer doen waar zij voor bedoeld zijn. Het resultaat is een betere (sportieve) functionaliteit.
  • Door het lichaam weer… Lees verder “Revival”
Harmen Hummel
Zoetermeer
Leeftijd:53
projectmanager

Met “op mijn lijf geschreven” oefeningen van mijn klachten af!

Uit nieuwsgierigheid naar de Egoscue methode, waar Patrick mee werkt, heb ik een aantal behandelingen ondergaan. Ik was ervan onder de indruk!
Wat me aanspreekt is de brede kijk op het lichaam en de verbanden die er te leggen zijn. Door een kleine scheefstand in het lichaam, kunnen op diverse plaatsen in het lichaam klachten ontstaan. En door gerichte oefeningen te doen, is die scheefstand op te lossen. Daarmee pak je het probleem grondig aan.
De “op mijn lijf geschreven” oefeningen die Patrick mij gegeven heeft, waren goed te doen. Zeker als je merkt, dat het direct resultaat oplevert. Ik kwam in korte tijd van een aantal klachten af die chronisch geworden waren, omdat ik er maar mee rond bleef lopen. Een absolute aanrader! Margot is van zichzelf al veel intuïtief met haar lichaam bezig en het duurde dan ook niet lang voor haar om de oefeningen te internaliseren. Zoals bij veel klanten was het vooral het begrip wat haar houding met haar klachten te maken heeft, wat voor haar een eye opener was.

Margot
Amsterdam

Work in progress

I have been suffering from back pain for the past 4 years and have been following the treatment with Patrick for the past 3.5 months. The sessions with Patrick are very thorough, and his dedication conveys a far greater genuine attitude. I have been with multiple therapists before, but never noted the same level of involvement that they would commit themselves in the recovery of their patients.
I am not yet pain free, but the e-cises that I practice on a daily basis, have improved my pain. Impatient by nature, I have come to realize that restoring proper posture is a slow process, but performing the e-cises on a daily basis for 3.5 months have improved my daily pain. Umar is een expat die tijdelijk in Nederland werkt en had al van de Egoscue-methode gehoord. Umar is een voorbeeld van iemand die eerder te veel dan te weinig wil doen en op die manier eerder minder dan meer vooruitgang boekt. Meer en zwaarder trainen is namelijk lang niet altijd beter. Hij heeft inmiddels geleerd om het tempo van zijn lichaam te volgen en meer geduld te hebben, met als resultaat dat hij zijn klachten inmiddels grotendeels onder controle heeft… Lees verder “Work in progress”

Umar
Amsterdam
Leeftijd:30
Accountant

Ervaring therapie

Patrick is een rustig relaxed persoon met veel kennis op het gebied van lichaamstherapie.
Hij laat na enig onderzoek zien waar de problemen zitten (ook door middel van foto’s), dat is erg prettig en dus kan er
daarna een plan gemaakt worden om weer een nieuwe en juiste houding te creeeren.
Degene die het er voor over hebben pijnvrij te leven zijn aan het goede adres bij Patrick. aanbeveling dus aan derden: Absoluut zeker ! Alexander is zich, na de intake houdingstherapie, bewust geworden van wat hij kan veranderen aan zijn gedrag, maar ook wat er aan zijn houding verbeterd kan worden door middel van oefeningen. Hij is zeer gemotiveerd en enthousiast over zijn voortgang!

Alexander
Amsterdam
Leeftijd:44
Makelaar

Dankjewel!

Via Facebook ben ik in contact gekomen met Patrick en de Egoscue methode. Ik heb in augustus een webinar gevolgd en daarna een afspraak gemaakt. Fijn om door middel van redelijk eenvoudige oefeningen beter in je vel te komen. Vanwege een hernia 2 jaar geleden heb ik elke ochtend lage rugklachten. Na mijn reeks van oefeningen, die ongeveer 20 tot 25 minuten in beslag nemen, kom ik zorgeloos de dag door; zo fijn! Patrick is betrokken, zeer vriendelijk en goed bereikbaar. Een aanrader! Patrick dankjewel! Dank je Wilma voor het fijne traject en we houden contact, ik zie je bij de check-up!

Wilma
Midden van het land
Leeftijd:52 jaar
Zelfstandige

Drs

Ik ben ervan overtuigd, dat de Egoscue methode bij de Hercules praktijk van Patrick veel chronische pijn kan verlichten bij menigeen en op alle leeftijden mits mensen ook geduld hebben en blijven oefenen.
Zelf ben ik er ook mee begonnen helaas is er nu ten tijde vd Corona een rusttijd en dat is wel jammer.
Het is ook wel nuttig m.i. dat bij oudere mensen zoals ik ook gekeken word naar de vitamine D status waar ik mij al zeker 35 jaar druk om maak.
De huisarts of specialist zou dat veel vaker moeten bepalen en dat gebeurt nog steeds veel te weinig.
Zelf ben ik geboren met Rachitis in 1944 en weet door mijn zoektocht dat Vitamine D en oefenen bij Patrick veel verlichting kan geven voor diverse pijnklachten bij jong en oud. Minke heeft een grote kennis van (alternatieve zowel als reguliere) geneeskunde en verrast mij keer op keer met bruikbare tips en kennis. Zij is een goed voorbeeld van iemand die ondanks leeftijd nog een goede verbetering maakt in haar houding en functionaliteit.

Minke van de Ven-de Jong
Zaanstad
Leeftijd:75 jaar
Arts niet praktiserend

Resultaat na 1 sessie

Marjan: “Niet meer stijf met tennis als ik het programma ervoor doe. Zet de wekker nu! Ik ben erg blij met het programma.” Marjan is fysiotherapeut en kent de Egoscue methode al heel lang. Bovenstaande uitspraak is na (pas) 2 dagen thuis de oefeningen gedaan te hebben. Marjan is tevens een voorbeeld dat leeftijd niet iets is dat in de weg staat voor een pijnvrij en vitaal leven!

Marjan
Abbekerk
Leeftijd:70
Fysiotherapeut

Voor een topkerel als Patrick

Ik ben heel blij deze methode ontdekt te hebben en zeker met zo’n topkerel als Patrick. Hij begeleidt de mensen met veel geduld als ervarings deskundige. Zelf ben ik er al veel beter mee geworden ,met zoals beloofd een leven zonder pijn. Je moet er natuurlijk wel zelf voor zorgen dat het werkt zoals ook wel verwacht wordt van deze therapie. Maar met een beetje zelfdiscipline lukt het wel en boek je zeker het resultaat dat je wil verwachten .
Patrick doe zo voort je bent een aanrader Frank is een van de vele cliënten in België die heeft gekozen voor een online traject. Dat heeft zijn voortgang absoluut niet in de weg gestaan. Bij Frank was het unieke aspect dat hij in ploegendienst werkt en hij heeft daarom ook verschillende menu’s met oefeningen gekregen, afhankelijk van welke dienst hij heeft. Zo past de methode goed in zijn dag.

Van de Vloed Frank
Antwerpen
Leeftijd:46
Arbeider

Verbeteringen in mijn sport

Als topsporter geloofde ik altijd graag dat ik een functioneel persoon was. Ik merkte echter dat het steeds meer moeite kostte om bepaalde bewegingen te maken (armen strekken boven het hoofd, grond aanraken e.d.), waar ik voor compenseerde met spierkracht. Door middel van de doeltreffende analyses, oefeningen en ongekend grote inzet, passie en enthousiasme van de therapeut bij Hercules heb ik in korte tijd grote verbeteringen in mijn functionaliteit gemaakt. Dit uit zich er onder andere in dat ik tijdens mijn sport minder bezig ben met wat ik niet kan, waardoor ik kan focussen op wat telt! Tyron is op dit moment nummer 4 van de wereld met karate en is zich aan het voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokyo van 2020. Als onderdeel daarvan wilde hij graag zijn houding verbeteren. Tyron begreep dat dit zijn prestaties ten goede zou komen, onder andere door hem meer symmetrisch te maken maar ook door zijn lichaam meer als een eenheid te laten werken. Ten slotte levert een betere houding ook mentale voordelen op omdat hij zijn lengte beter kan benutten. Door de juiste spieren weer te laten doen wat ze moeten doen wordt Tyron sneller en functioneler en verhoogt hij zijn… Lees verder “Verbeteringen in mijn sport”

Tyron Lardy
Haarlem
Leeftijd:21
Topsporter (karate), 4e op de wereldranglijst

Geen pijn dankzij OEFENINGEN !

Heftige pijnklachten , door de afwijkende bouw van mijn rug en langdurig veel en verkeerd gebruik van mijn rug
brachten mij bij de Bergman kliniek .
Het blokkeren van twee zenuwen , die de ernstige pijnklachten veroorzaakten vond ik geen goede optie .
Gelukkig heb ik met de uitstekende hulp van Patrick OEFENINGEN gekregen , waardoor ik geen pijn klachten meer heb , als ik ze dagelijks doe. Dieneke is een goed voorbeeld van iemand die geen medische ingreep wilde voordat ze iets natuurlijks had geprobeerd. Met behulp van dagelijks oefenen heeft ze haar klachten significant verlicht, wat natuurlijk haar eigen verdienste is. Goed bezig!

Dieneke
Amstelveen
Leeftijd:75+
Psycholoog

Blij en tevreden

Dit is een berichtje n.a.v. behandelingen bij Hercules, t.n.v. Patrick van Enschot.
Ik ben heel blij en vooral dankbaar, dat ik deze behandelmethode heb leren kennen en de oefeningen doe ik trouw elke dag.
Ik heb veel verbetering in mijn houding opgemerkt en ook aan het lopen is veel aandacht besteed!
Had ik dit maar eerder geweten; dan had ik tenminste geweten, hoe ik van allerlei klachten zou zijn afgekomen.
Maar, tot nu toe, ben ik zeer tevreden, ook zeker over Patrick..; hij is zeer toegewijd en geinteresseerd en zeer ter zake kundig.
Tot de volgende keer, een dankbare cliënt Mevrouw E. (76) heeft een behoorlijke scoliose die zij al meer dan een halve eeuw heeft. Mede hierdoor heeft zij specifieke (pijn)klachten en andere ongemakken.
Mevrouw E. laat zien dat leeftijd geen beperkende factor is om vooruitgang te boeken en een vermindering van (pijn)symptomen te bewerkstelligen. Mevrouw doet elke dag haar oefeningen en ondervindt hier veel baat van. In tegenstelling tot anderen van haar leeftijd loopt zij mooi rechtop en heeft geen hulpmiddelen (stok, rollator) nodig. Zij merkt verder dat haar lijf dankzij de oefeningen soepel blijft.

Mevrouw E. van R.
Haarlem
Leeftijd:76
Gepensioneerd

Goed gevoel

Ik vind Patrick erg sympathiek en behulpzaam. Hij nam mijn klachten serieus, en deed erg zijn best om mij te helpen. Ook buiten de sessies was hij beschikbaar en antwoordde mijn vragen. Ik vond het fijn om door hem begeleid te worden. Yoel is nu een tijdje bezig en heeft duidelijk ervaren wat de juiste oefeningen voor zijn lichaam doen. Hij blijft zelf ook experimenteren met wat werkt en heeft de methode dus geintegreerd in zijn leven.

Yoel Gross
Amsterdam
Leeftijd:47