Het is mogelijk om één of meerdere therapiesessie(s) bij jou thuis te doen. Dit heeft voor- en nadelen:

 • Een groot voordeel is dat we gelijk bekijken welke oefeningen je in jouw eigen omgeving kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende aspecten:
  • Heb je een harde of zachte vloer?
  • Heb je een ‘vrije’ muur waar je oefeningen tegen kunt doen?
  • Hoeveel ruimte heb je op de vloer om oefeningen te doen?
 • Afhankelijk hiervan kan het oefenprogramma worden aangepast zodat dit goed in jouw eigen omgeving uitgevoerd kan worden. De kans dat je hierdoor de oefeningen correct uitvoert is groter. De ervaring leert dat cliënten die de oefeningen in de praktijk hebben gedaan, hier thuis soms toch moeite mee hebben.
 • De meeste oefeningen kunnen zonder hulpmiddelen gedaan worden. Voor een aantal oefeningen zijn eenvoudige hulpmiddelen nodig. Deze heb ik in de praktijk, maar zijn meestal eenvoudig te vervangen door zaken die je zelf al in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan een riem, (stoel)kussens of een (keuken)trapje. De methode is met opzet laagdrempelig gemaakt door zo min mogelijk gebruik te maken van ingewikkelde apparatuur. Door de therapie bij jou thuis te doen kunnen we gelijk kijken of je alles in huis heeft en of we eventueel moeten improviseren.
 • Een ander voordeel is dat je in jouw vertrouwde omgeving bent. Mogelijk zijn er gezinsleden of vrienden die mee kunnen kijken hoe de oefeningen uitgevoerd moeten worden. Zij kunnen je dan later helpen met een correcte uitvoering, of zelfs foto- of video-opnamen maken zodat je deze later kunt bekijken.
 • Soms zijn niet alle oefeningen, die nodig zijn voor een optimaal herstel, bij jou thuis mogelijk door diverse omstandigheden. In dat geval proberen we te improviseren. Als het nodig is vervangen we oefeningen door vergelijkbare oefeningen die wel thuis uitgevoerd kunnen worden.
 • Er zijn op dit moment slechts 1 a 2 oefeningen waarvoor specifieke hulpmiddelen nodig zijn en die niet of moeilijk te vervangen zijn. Deze oefeningen kunnen wel essentieel zijn voor jouw herstel. Als dit het geval is kunt u bij ons hulpmiddelen kopen of huren.
 • Als je wil, voeren we de oefeningen op een andere plek uit, bijvoorbeeld op jouw sportschool of  werk, als je daar het liefst de oefeningen doet. Hiervoor dien je  wel toestemming te vragen van deze locatie omdat bijvoorbeeld niet alle sportscholen (externe) trainers toelaten.

Uiteraard zijn aan een huisconsult hogere kosten verbonden dan een consult in de praktijk omdat er sprake is van reistijd. Bijkomende kosten als parkeerkosten zullen aan jou doorbelast worden. Als ji in het bezit bent van een bezoekers- of kraskaart voor parkeren, gelieve dit aan te geven zodat ik hier gebruik van kan maken.

Wil je met meerdere personen (privé of zakelijk) op één dag een sessie houdingstherapie doen? Neem dan contact op, dit is waarschijnlijk mogelijk zonder extra kosten.

Het is nog niet mogelijk om zelf een therapiesessie bij jou thuis (of op een andere locatie) in te plannen via het online boekingsformulier. Neem dan ook contact op via e-mail of telefoon om hiervoor een afspraak in te plannen.