Tweede bezoek

Bij het tweede bezoek wordt duidelijk wat de motivatie is die Steven heeft om aan zijn klachten te werken. Zijn vrouw houdt veel van buitenactiviteiten en Steven wil hier graag samen met zijn gezin van kunnen genieten. Op dit moment is dat echter veel te zwaar. Als zijn zoon moe wordt moet hij hem dragen en dat is erg pijnlijk voor zijn gewrichten. Hij is het zat om continu met pijn te leven.

Pete Egoscue

De oprichter van de methode, Pete Egoscue, komt vervolgens aan het woord en legt uit hoe de methode ontstaan is en in het kort de filosofie ervan. Wat zou er gebeuren met onze klachten als we functioneler en meer symmetrisch worden?

Tweede sessie

Bij de tweede sessie is al snel duidelijk dat er minimaal 3 verbeteringen zijn in Steve’s houding. Zijn stand is minder breed, zijn voeten wijzen niet meer zover naar buiten en zijn hoofd is niet langer één kant op gedraaid. Steve heeft elke dag geoefend en heeft vooral gemerkt dat hij flexibeler is geworden. Wel heeft hij nog steeds een verdoofd gevoel in zijn onderarmen. Brian legt uit dat bij Steve de rollen tussen onderlijf en bovenlijf zijn omgedraaid: waar normaal gesproken de heup bepalend is en de rest aanstuurt, is dat bij Steve het bovenlijf geworden, dat vervolgens de rest van het lichaam aanstuurt.

Aangepaste oefeningen

Steve krijgt een nieuw menu met oefeningen. Brian legt uit hoe het menu in elkaar zit waarom de oefeningen in een bepaalde volgorde staan. Het menu is erg uitdagend voor Steven. Voor thuis krijgt hij een combinatie van het eerste en tweede menu en hij moet bijhouden welke oefeningen het meeste effect hebben.

Dieet

Steven heeft niet alleen een houdingsprobleem. Ook zijn dieet is erg slecht en Brian spreekt hem hierop aan. Voor optimale gezondheid zal Steven niet alleen zijn oefeningen moeten doen maar ook zijn dieet moeten aanpassen.

Klik hier voor deel 3