Vijfde bezoek

Tijdens het vijfde bezoek is Steven optimistisch, omdat zijn oefeningen thuis goed gaan en hij duidelijk vooruitgang boekt. Op zijn werk had hij een paar lange en zware dagen, waarbij hij met zware apparatuur moest slepen zoals camera’s, licht en geluid en een zware rugzak droeg. Meestal merkt hij dan thuis pas hoe belastend dit is geweest en heeft dan veel pijn. Nu ging het echter veel beter en voelde hij zich sterk na afloop. Hij voelde duidelijk dat het doen van de oefeningen voor veel verbetering heeft gezorgd. Hij heeft dan ook veel zin om weer naar de kliniek te gaan om te zien wat de vooruitgang is geweest.

Beweging is nodig

Pete Egoscue legt uit dat beweging nodig is voor het optimaal functioneren van het menselijk lichaam. We leven tegenwoordig in een beweging-loze maatschappij. Maar onze stofwisseling (metabolisme – de hoeveelheid energie die er in en er uit gaat) is juist gebaat bij zoveel mogelijk beweging. Hoe sneller onze stofwisseling, des te gezonder de cel en dus het lichaam.

In de kliniek

Brian vindt het fijn dat Steven zelf de verbeteringen opmerkt, en dat hij Steven hier niet op hoeft te wijzen. Zo blijft Steven optimaal gemotiveerd. In de kliniek geeft Brian Steven wat moeilijke oefeningen, hij doet dit soms om het lichaam te verwarren. Steven merkt dat zijn lichaam niet gewend is aan dit soort moeilijkere oefeningen en dat is juist wat Brian wil.

Race-auto

Brian vergelijkt het lichaam met een race-auto. Als de linker voorband steeds slijt, moet je kijken wat dit veroorzaakt, en de auto eerst uitlijnen. Anders kun je wel rubber blijven vervangen maar blijft het onderliggende probleem bestaan. Brian geeft Steven een nieuw menu met oefeningen mee naar huis en Steven is optimistisch om met dit menu nog meer vooruit te gaan.

Klik hier voor deel 6