Op deze pagina laat ik wat voor- en na-foto’s zien van cliënten. Altijd geanonimiseerd en met toestemming van de betreffende cliënt. Bij iedere cliënt is verschil te zien in de foto’s aan het begin van een traject van houdingstherapie en later in de therapie, en vaak ook voor- en na de intake.

Mevrouw E. uit Amsterdam

Mevrouw E. is 41 jaar oud en doet veel staand werk. Hieronder de voor- en na-foto’s:  hier zitten 5 bezoeken en bijna 2,5 maand tussen. Het is duidelijk te zien dat de stand van met name het rechter been (voor de kijkers dus links) flink is verbeterd. Zij ervaart ook minder klachten, eigenlijk al vrij snel na het begin. Kijk vooral ook naar het verschil in voetstand. Niet alleen de rechtervoet maar ook het hele rechter bovenbeen (te zien aan de knie) zijn veel minder uitgedraaid. Het rechterbeen oogt veel functioneler.

Mijnheer E. uit Amsterdam

Mijnheer E. is 68 jaar oud. Hij heeft ook een beroep waarvoor hij veel moet staan. Onderstaande foto’s zijn genomen voor- en na een enkel consult. Hiertussen zaten slechts een handvol oefeningen. Wat vooral opvalt is dat in het zijaanzicht er veel minder een ‘zigzaglijn’ is en veel meer de rechte lijn waarnaar we op zoek zijn. Op die manier kunnen alle gewrichten elkaar optimaal ondersteunen.

Mevrouw M. uit de Zaanstreek

Mevrouw M. is 75 jaar oud. Onderstaande foto is genomen voor de quick scan, en nadat zij besloten had om een volledige intake te doen. Let vooral op de positie van de bovenrug. Er is weer meer sprake van een S-curve in de ruggengraat in plaats van een C-curve. De ruggengraat is bedoeld om (onder andere) schokken te absorberen, vandaar de S-vorm als een soort van veer. Als er teveel een C-curve is ontstaan komt er veel teveel druk op de ruggenwervels.

Mevrouw J. uit Amsterdam

Mevrouw J. doet veel presentaties en wil een houding die daar bij past. Onderstaande voor en na-foto’s zijn genomen tijdens de eerste sessie, na het doen van een kort menu van zo’n 20 minuten.

D. uit Paramaribo

D. is 10 jaar oud en had geen pijnklachten, maar D’s moeder maakte zich zorgen om de knie- en enkelstand. Vanwege de afstand hebben we de sessies online gedaan via Zoom. Na ongeveer 2,5 week oefenen is er al een mooi (tussen)resultaat bereikt waarbij vooral de stand van de rechter enkel flink is verbeterd!