Steeds meer mensen willen gezonder leven, fitter zijn en een leven leiden met zingeving. Bewuster leven, in contact met jezelf. Een prachtige ontwikkeling. Aan de andere kant hebben we nog nooit zoveel labels en etiketten gehad om aandoeningen, afwijkingen en syndromen te diagnosticeren.

Iedereen mag zelf weten waar ie zich goed bij voelt, maar wij kiezen bewust voor een visie op gezondheid waarbij mensen zelf de regie hebben. Gezondheid op basis van gezond verstand, menselijkheid en individualiteit.

De expert in de witte jas

Het beeld van de therapeut of dokter in een witte jas, met een ernstig gezicht, bladerend door een dik dossier vol medische termen, is niet hoe wij werken. Wij vinden dat dit een afstand creëert tussen therapeut en cliënt, die wij bewust vermijden. Onze sessies zijn gebaseerd op een samenwerking, waarin de focus ligt op wat je nu ervaart en waar je tegen aanloopt in je dagelijks leven. Iedereen is anders en wij willen juist dat je gaat voelen wat jij nodig hebt.

Het verhaal is leidend, niet de diagnose

Als houdingstherapeuten richten we ons op de verhalen van onze cliënten, niet op de diagnose. We begrijpen dat elk individu uniek is, met een eigen levensverhaal en persoonlijke uitdagingen. Door te luisteren naar wat er in je leven speelt, kunnen we beter inschatten welke aanpassingen of oefeningen het meest effectief zullen zijn. Onze focus ligt op praktische, haalbare oplossingen.

Gezond verstand boven protocollen en labels

Het idee dat klachten moet worden vastgelegd in een ‘officieel behandelplan of protocol’ is iets waar we ons tegen verzetten. Gezond verstand en aanpassingsvermogen staan centraal in onze therapie. Protocollen zijn niet alleen onnodig, maar kunnen juist belemmerend werken.

We zijn ons ervan bewust dat diagnoses voor sommige mensen geruststellend kunnen zijn. Wij zien echter nog vaker dat labels en diagnoses beperkend werken, omdat mensen het beeld van deze diagnose op zichzelf betrekken. Wanneer je bijvoorbeeld een beeld hebt van een stijf oud vrouwtje als je aan reuma denkt, sluit je brein al uit dat je in staat zou kunnen zijn om te blijven hardlopen. Onze benadering richt zich daarom op het individu, niet op het label.

Eigen lichaam, eigen regie

Deel jij onze visie op gezondheid? Wanneer onze manier van denken jou aanspreekt en jij er klaar voor bent om zelf de regie te pakken over je lichaam en je leven, wacht dan niet langer, maar neem contact met ons op.

Bovenkant formulier