Als je wel eens ergens geweest bent voor lichamelijke klachten, heb je vast oefeningen gekregen om thuis te doen.

Veel mensen doen dan trouw dagelijks de oefeningen die ze moeten doen, maar meestal duurt dat niet lang. Een week, twee weken… Dan komt het even niet uit, hebben ze er even geen zin in of de pijn is niet zo sterk aanwezig dat het niet als noodzaak voelt. Als de pijn dan weer terugkomt, gaan mensen wel weer af en toe oefeningen doen.

Het probleem is vaak dat mensen niet goed weten waarom ze een bepaalde oefening moeten doen. Het is meer een soort ‘huiswerk’ dan dat ze precies weten waar ze mee bezig zijn. Als je weet welke spieren met een oefening aangesproken worden, op welke gewrichten ze invloed hebben en wat dat betekent voor jouw houding, dan wordt het een ander verhaal. Want dan voel je ook veel meer of je een oefening goed uitvoert en wat dat doet in je lichaam.

Bij mij krijg je diverse oefeningen om je spieren te versterken en je houding te optimaliseren, wat klachten kan verhelpen en voorkomen. Ik bekijk wat er gecorrigeerd moet worden in je houding en bepaal welke oefeningen voor jouw lichaam geschikt zijn. Dat is namelijk niet voor iedereen hetzelfde. En ik vind het belangrijk dat je weet waarom je bepaalde oefeningen doet. Dat stimuleert je eigen verantwoordelijkheid om de oefeningen te doen en je kunt veel sneller je doel behalen.

Heb jij het gevoel dat er iets aan je klachten gedaan kan worden, maar weet je niet goed hoe?

Ik denk met je mee door naar je houding en bewegingspatronen te kijken. Voor jou zijn bepaalde manieren van staan, zitten of lopen misschien normaal geworden, maar wordt op deze manier toch jouw klacht in stand gehouden.