Doe jij nog steeds aan symptoombestrijding?

Als je chronische pijn hebt, kan het lijken alsof je je nooit beter zult gaan voelen. Je kunt je niet voorstellen dat je het leven kunt leiden dat je graag zou willen, zeker niet als je al allerlei therapieën en medicatie hebt geprobeerd die maar tijdelijk of helemaal niet werken.

Het klinkt als een open deur, maar om je beter te voelen moet je je richten op de oorzaak van de pijn.

Helaas richten de meeste behandelmethoden voor chronische pijn zich alleen op de symptomen of ze proberen de pijn te verdoven.

 

Wat maakt de Egoscue methode anders?

Egoscue corrigeert de houdingsproblemen die aan de basis liggen van je klachten. Duizenden mensen zoals jij hebben kunnen stoppen met pillen, hoefden toch geen operatie ondergaan en zijn blijvend van hun pijn afgekomen.

Je hebt pijn omdat je lichaam uit balans is. Dit kan het gevolg zijn van een oude blessure, urenlang achter een computer of achter het stuur van je auto zitten, repeterende belastende werkzaamheden, verkeerde lichaamsbeweging of een houdingsstoornis zoals scoliose. Dit alles kan ervoor zorgen dat je lichaam niet meer perfect uitgelijnd is, wat pijn, slaapproblemen en beperkingen veroorzaakt.

De Egoscue-methode combineert de expertise van houdingstherapie met technologie om je houding te beoordelen en een gepersonaliseerde reeks oefeningen te creëren die helpen je lichaam weer in balans te brengen.

 

Waar komt Egoscue vandaan?

De naam Egoscue komt van de oprichter, Pete Egoscue.

Meer dan vier decennia geleden keerde Pete Egoscue terug uit Vietnam met een Purple Heart en aanhoudende zenuwpijn als gevolg van verwondingen, die hij had opgelopen tijdens de strijd. Zoals velen van vertrouwde Pete op medische experts. Zij deden wat ze konden om de symptomen te verlichten, maar konden Pete niet helpen. Pete begon zijn eigen zoektocht naar een manier om pijnvrij te leven en vond de ware oorzaak van zijn symptomen: zijn houding en balans.

Pete werd specialist in posturale therapie en ontwikkelde de succesvolle Egoscue methode, waar duizenden mensen mee geholpen zijn.

 

De ‘E-sises’

Je lichaam is fantastisch gemaakt en zit perfect in elkaar, maar je levensstijl en kan beperkingen veroorzaken. Als hier niets aan gedaan wordt zullen ongemakken leiden tot pijn, die je dagelijks belemmert.

De speciaal voor jou geselecteerde oefeningen worden ‘E-cises’ genoemd en zijn ontwikkeld om je houding te corrigeren. De succesformule zit hem in het consequent uitvoeren, aanpassen en bijsturen en weer consequent uitvoeren. Als je deze oefeningen onderdeel maakt van je dagelijkse routine, zul je je snel beter voelen en kun je merken dat je zelf heel veel invloed hebt op hoe je lichaam functioneert.

 

Wil je meer weten over hoe deze methode jou kan helpen om van 2023 het jaar te maken waarin je pijnvrij werd?

Maak een afspraak voor een vrijblijvende videocall.