Heb jij kleine kinderen?

Wist je dat het beter is om ze niet te snel de hele dag schoentjes aan te trekken?

Je denkt misschien dat het schattig is en dat het ze helpt om te leren lopen, maar eigenlijk verandert het hun motoriek en balans. Bovendien beïnvloedt het zelfs de receptoren in hun spieren.

Best wel belangrijk om te weten, toch?

Daarnaast wil ik het ook even hebben over houding en beweging.

Veel ouders klagen dat hun kinderen de hele dag achter de computer of tablet zitten. Als je ze urenlang zo ziet zitten: een kromme rug, het hoofd helemaal naar voren… echt een megabelasting voor die nek, dat begrijp je. Het is dus niet zo gek dat veel kinderen al nek- en schouderklachten hebben. Ze zitten veel in één houding, een slechte houding én ze krijgen te weinig beweging.

Meestal gaan volwassenen naar de houdingstherapeut, maar voor kinderen is het doen van oefeningen ook heel goed. Het is goed voor hun ontwikkeling, voor de spierkracht en hun balans.

Als kinderen al jong wennen aan een gezonde manier van bewegen en een goede houding, dan hebben ze daar de rest van hun leven veel profijt van. Ze zullen minder kans hebben op blessures, ze kunnen langer door zonder moe te worden, hun sportprestaties zijn beter, ze zullen zich op school beter kunnen focussen en concentreren en meer zelfvertrouwen hebben.

De beslissingen die jij hierin neemt voor je kind hebben veel impact op de toekomst.

Door ze nu al bewust te maken van hun lichaam en het belang van een goede lichamelijke gezondheid geef je ze iets waardevols mee voor later. Goede gewoontes zoals dagelijks bewegen en gezond leven kun je ze het beste al zo jong mogelijk aanleren. Als ze dan volwassen worden en zelf kinderen krijgen zullen ze je dankbaar zijn dat zij in staat zijn met hun kinderen te kunnen spelen en dat ze niet belemmerd worden door lichamelijke ongemakken. Zij zullen op hun beurt weer hun kinderen leren wat zij van jou geleerd hebben.

Ik kan me voorstellen dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Want hoe kun je je kinderen iets aanleren wat je zelf ook nog niet zo goed weet?

Vraag een gesprek met mij aan: https://www.houdingstherapie-hercules.nl/afspraak-inplannen-2/