GRATIS ONLINE WORKSHOP

Pijnvrij Leven Zonder Beperkingen

In de gratis online workshop ontdek je:

 • Wat de oorzaak is van veel pijnklachten, waarschijnlijk ook die van jou!
 • Waarom de meeste behandelingen tot nu toe niet gewerkt hebben
 • Hoe je wel pijnvrij kunt worden en blijven
 • En hoe je dat helemaal zelf kunt, zonder afhankelijk te zijn van een behandelaar

Let op! Vaak verdwijnt de bevestiging in de spam-box (ongewenste post). Als niet direct een bevestigingsmail krijgt, schrijf je dan opnieuw in en check goed of er geen spelfouten zitten in je mailadres. Lukt het dan nog steeds niet, neem dan contact met me op, zodat ik je handmatig kan toevoegen.

Kun je niet op deze data, schrijf je dan evengoed in en ontvang een update als de workshop opnieuw gegeven wordt!
Het is niet mogelijk om na afloop een opname te bekijken vanwege de privacy van de deelnemers. Je kan de training alleen live bekijken!

Wat cliënten zeggen over de Egoscue-methode:

"Eindelijk kan ik weer pijnvrij paardrijden!"

Na een knieblessure bleef ik klachten houden. Fietsen en wandelen was altijd pijnlijk. En mijn grootste hobby, paardrijden, kon ik ook niet meer.

Ik heb behoorlijk wat doorzettingsvermogen, discipline en geduld moeten opbrengen, maar het is me gelukt. Onder begeleiding van Patrick verbeterde mijn hele houding en kon ik weer alles doen wat ik graag wil.

Karen, 47

"Steeds weer die klachten in nek en schouders... totdat ik bij Patrick kwam."

Massages, fysiotherapie, chiropraxie. Ze hielpen maar tijdelijk, wat me nogal moedeloos maakte. Op een event van Tony Robbins leerde ik over Egoscue en dit bracht me bij Patrick. Na 1 maand merkte ik al verschil, en na 5 maanden was het verschil heel duidelijk. Patrick biedt precies wat jij nodig hebt, dus niet een paar standaard oefeningen. Ik had dit zelf niet gekund, wat ik voorheen altijd wel probeerde. Natuurlijk moet je de discipline opbrengen om de oefeningen die hij geeft, ook te doen, maar het heeft mij erg geholpen om Patrick hierbij als stok achter de deur te hebben.

Jasmine, 34

"Alles al geprobeerd. Dacht ik..."

Wat ben ik blij met de begeleiding van Patrick! Jarenlang had ik klachten en had alles al geprobeerd. Dat dacht ik tenminste... Toen Patrick mijn houding bekeek, vertelde hij me waar het probleem volgens hem zat. Hij koos op basis hiervan de juiste oefeningen voor mij. Ja.. het vraagt best wat inzet van jezelf, maar het resultaat mag er zijn. Achteraf merk ik pas hoeveel energie mijn pijn kostte.

Zo heerlijk dat ik nu niet steeds afgeleid wordt door mijn pijn. Ik kan mijn werk beter doen én langer voldhouden.

Deze investering in jezelf kan ik iedereen aanraden!

Esther, 41

Ik meld me aan voor de gratis online workshop

Hoe fijn zou het zijn als je niet meer wekelijks behandeld hoeft te worden en dat je zelf de meeste klachten kunt oplossen?

Wat je in deze gratis online workshop leert:

Wat je echt niet mag overslaan als je blijvend van klachten af wilt komen.

Waarom de Egoscue methode die ik gebruik een succespercentage heeft van 94% bij rugpijn.

Esther

Wat de reden is dat wat je tot nu toe hebt gedaan niet werkte en wat je dan wél moet doen om klachtenvrij te worden en te blijven.

Hoe het met jouw houding is gesteld. Dit doen we aan de hand van testjes en oefeningen die je mee kunt doen.

Wat houdingstherapie wel is en wat het niet is. Ik help een aantal misverstanden over houdingstherapie uit de wereld

Foto Patrick

De Egoscue methode, of houdingstherapie, is niet voor iedereen.

Ter info: Er is beperkt plaats bij deze online workshop. Schrijf je dan ook snel in om verzekerd te zijn van je plek! Kun je niet op deze dag en tijd, schrijf je dan toch in zodat je een update ontvangt van de volgende keer dat de online workshop gegeven wordt.

Doe mee met de gratis online workshop en ontvang ook...

mijn 13 tips voor thuiswerken zonder rugpijn

Ik krijg veel vragen van mensen die op dit moment thuiswerken en daardoor veel achter hun pc zitten.

Zij krijgen dan last van hun rug, nek of schouders.

Ben jij of ken jij zo iemand?

Dan heb ik voor jou dit e-book geschreven met 13 waardevolle tips die je direct thuis kunt toepassen.

👉 Als deelnemer aan de online workshop ontvang je dit E-book "13 tips voor thuiswerken zonder rugpijn" GRATIS.

Foto Patrick

Hallo, ik ben Patrick van Enschot

Ik ben eigenaar en houdingstherapeut van Praktijk voor Houdingstherapie Hercules. Ik ben Egoscue Affiliate & Postural Alignment Specialist gecertificeerd door Egoscue Institute te San Diego.

Ik werkte veel achter de computer en had op gegeven moment veel last van RSI-klachten en van hevige pijn in mijn onderrug. Dat werd op een gegeven moment zo erg dat ik niet eens meer pijnvrij kon zitten.

Een goede vriend liet me toen een methode zien waarmee ik binnen een paar dagen van mijn klachten af was. Zonder steeds een behandelaar te hoeven bezoeken. Een methode waarmee ik mezelf klachtenvrij kon krijgen en houden. Heerlijk vond ik het, dat ik niet meer elke week naar de massage hoefde voor mijn onderrug. Deze methode heeft mijn leven veranderd!

Ik heb hierna zelf de opleiding tot houdingstherapeut gevolgd in Amerika en nu help ik anderen met deze methode.... en zet ik mij volledig in om zoveel mogelijk mensen te helpen een pijnvrij leven te leiden!

Het mooie van deze methode is dat het volledig digitaal en online kan gebeuren zonder enig kwaliteitsverlies. Hóe, dat leg ik uit in de workshop. De methode is dus volledig "Corona-proof".

Ik deel mijn verhaal in mijn gratis online training “Pijnvrij leven zonder beperkingen”.

Vragen over de online workshop en de Egoscue methode

 • Wanneer is de workshop? Ik weet dat je druk bent, dus ik bied de workshop op verschillende dagen en verschillende tijdstippen aan. Schrijf je in voor een tijd dat je geconcentreerd kunt kijken, zonder afleiding. Dan zul je het meeste opsteken van de informatie. Zit er op dit moment geen geschikt tijdstip bij? Schrijf je dan toch alvast in voor een van de workshops, zodat ik je daarna op de hoogte kan houden van beschikbare data in de toekomst. Of stuur mij een mail via deze link.
 • Waar is de workshop? Deze workshop (webinar) is alleen online te volgen. We sturen je een link waarmee je kan inloggen bij het webinar. Je kan meedoen vanaf elke plek waar je internet hebt, via je eigen pc, laptop, tablet of telefoon. Je ziet mij live, maar ik zie jou niet. Je mag vragen stellen via de privé of publieke chat. Let op: je hoeft Zoom niet persé te installeren op je device, je kunt de workshop ook volgen via de browser.
 • Is de methode bij mij in de buurt? Jazeker. Om pijnvrij te worden en blijven hoef je niet naar een praktijklocatie te komen maar begeleid ik je van afstand. Ik ben er in getraind om de kleinste details te kunnen zien via de webcam. Je hoeft je huis dus niet uit. Als je wilt kun je natuurlijk naar een praktijklocatie komen maar dit hoeft zeker niet. Deze methode betreft een 'no touch' methode, geen behandeling waarbij je aangeraakt hoeft te worden.
 • Waar is de praktijk gevestigd? Ik werk op 3 verschillende locaties in Nederland: Amsterdam, Purmerend en Steenwijk. Maar de Egoscue-methode is een hands-off methode, waardoor het mogelijk is om de methode ook samen online te doorlopen. Veel klanten die wat verder weg en/of in het buitenland wonen, kiezen voor deze online optie.
 • Hoe lang duurt de workshop? Ik leg je alles wat je moet weten om blijvend van je pijnklachten af te komen uit in ongeveer 1 uur. Na afloop heb jij concrete ideeën waar je mee aan de slag kunt om pijnvrij te gaan leven. Je hebt hierna nog de gelegenheid om vragen te stellen.
 • Is deze workshop iets voor mij? Als jij wil leren om zelf controle te krijgen over je klachten en een pijnvrij leven te leiden, dan is dit iets voor jou. Als je grip op je (pijn)klachten wil krijgen en wil ontdekken hoe je ervoor kunt zorgen dat je blijvend de oorzaak van je klachten aanpakt, doe dan mee met de workshop!
 • Wordt de workshop opgenomen? Nee, de workshop is altijd live en 'in het moment'. Je kunt deze niet later terugkijken.
Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek

Er is onlangs een langjarige wetenschappelijke studie afgerond naar de effectiviteit van deze methode. Ik zal deze resultaten ook delen tijdens het webinar. Het blijkt dat deze methode zeer gunstige resultaten geeft ten opzichte van traditionele medische methoden. Het onderzoek is onder andere uitgevoerd bij Stanford Universiteit in Amerika en de resultaten zijn gepubliceerd in de Journal of the American Medical Association, een van de hoogst aangeschreven publicaties. Kom luisteren voor de details!

De eerstvolgende online workshop begint over...

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds