Allereerst: de tarieven die ik hanteer vind ik alleszins redelijk – ter vergelijking, in de Egoscue-klinieken wordt voor een sessie van een uur, $250 gerekend (en ook in de VS wordt dit niet door de verzekeraar vergoed). Toch begrijp ik dat niet iedereen deze tarieven kan betalen. En dat is jammer want het liefst bereik ik iedereen, van jong tot oud en van arm tot rijk. Mijn motivatie als houdingstherapeut is om zoveel mogelijk mensen te helpen om pijnvrij te worden of andere (bijvoorbeeld sportieve) doelen te bereiken. Dit is mijn passie en het liefst zou ik de hele wereld bereiken. Het verdienen van geld is daarbij slechts bijzaak en noodzakelijk om te kunnen leven en de hypotheek te kunnen betalen, anders had ik mijn (goed verdienende) baan er niet voor opgegeven. Dat gezegd hebbende, als u niet genoeg geld heeft maar wel graag een traject van houdingstherapie start, sta ik altijd open voor creatieve ideeën om op andere manieren te betalen.

Alternatieven voor een bezoek aan de praktijk

Is een persoonlijk consult (in de praktijk of via Skype) voor uw budget niet haalbaar? Denk dan eens aan de volgende alternatieven:

  • De goedkoopste vorm van persoonlijke therapie is therapie via e-mail.
  • Een voordelige optie die toch doeltreffend kan zijn is het kopen van een algemeen menu van oefeningen. Dit komt in minimaal 36 smaken, afhankelijk van onder andere of u een kort of lang menu wil, rustig of intensief, en hangt af van uw houding. Dit menu kost slechts 10 euro.
  • Doe mee met een gratis online groepsles. Dit is een goede manier om kennis te maken met oefeningen uit de houdingstherapie volgens de Egoscue-methode.
  • In de nabije toekomst wil ik de groepslessen ook fysiek aanbieden. Dus houd de site in de gaten.
  • Neem contact op voor eventuele gratis informatie die ik u kan geven (ook buiten de website) om van start te gaan.

Appels

Een van de instructeurs van Egoscue Institute vertelde dat hij ooit een klant had die hem alleen in appels kon betalen. Hij heeft dit aanvaard, en als gevolg hiervan heeft deze vrouw minimaal 10 andere klanten naar de kliniek gestuurd. Dit is slechts een voorbeeld van wat er mogelijk is, ik zit zelf niet perse om appels verlegen 😉 Maar denk eens na of u een bepaalde vaardigheid heeft waar ik gebruik van kan maken. Misschien bent u een goede webdesigner, of gespecialiseerd in social media marketing, kunt u goed fotograferen of video-bewerken, of heeft u gewoon een groot netwerk van mensen die baat kunnen hebben bij houdingstherapie. Ik sta open voor alle voorstellen (maar kan uiteraard niet elke suggestie accepteren)! Nogmaals, mijn missie en droom is om heel Nederland (en daarbuiten) te helpen om pijn- en klachtenvrij te worden en blijven en hun (sportieve) doelen te halen!