Er lopen momenteel diverse (langjarige) studies naar de effectiviteit van de Egoscue methode van houdingstherapie, onder andere door Brigham Young University en Stanford Universiteit. Zodra hier resultaten van bekend zijn zal ik deze op de site plaatsen.

Enkele jaren geleden is deze studie gepubliceerd over het effect van houdingstherapie op chronische knie- en heuppijn. Deze is gedaan door Zachary Vehrs, Ronald Hager et.al. voor Brigham Young University. De conclusie van deze studie is dat na 2 weken houdingstherapie de heup- en kniepijn al significant verminderd waren en dat de functie van heup en knie significant verbeterd waren.

Meer recent is deze pilot studie, gedaan door The Clinical Excellence Research Center (CERC) van Stanford University. Hierin wordt de effectiviteit gemeten van de Egoscue methode onder 19 klanten van Egoscue klinieken. Alle markers voor pijnbeleving waren na 2 maanden (plusminus 8 bezoeken) significant verbeterd. Als vervolg op deze studie zal er een (Amerikaans) landelijke studie komen om de effectiviteit en kosten van de Egoscue Methode te onderzoeken vergeleken bij meer traditionele methoden.

Een studie in Iran toont aan dat een verkeerde houding op kantoor meer kans geeft op nekpijn. Klik hier voor deze studie.

Research