Zesde bezoek

In deze video van het zesde bezoek zien we dat Steven’s moeder op bezoek komt en met eigen ogen zijn vooruitgang ziet. Ook zij is onder de indruk van de verbeteringen in korte tijd en het verschil in foto’s tussen de eerste en de tweede keer.

Oefeningen thuis

Voor het eerst heeft Steven de 2 minuten air bench gedaan en hij is hier trots op. We zien ook dat zijn zoontje een aantal oefeningen met hem meedoet.

Operaties

Pete Egoscue heeft het over het probleem van operaties. Het ligt niet aan de vaardigheden van de chirurg en de patiënt wordt ook niet voorgelogen. Het grootste probleem is dat de oorzaak van het probleem niet wordt aangepakt. Bij chronische pijn moet men niet de “wat” vraag stellen, maar de “waarom” vraag. Als de “waarom” vraag wordt beantwoord, verdwijnt de “wat” vraag.

Trainen met gewichten

Tijdens het zesde bezoek introduceert Brian gewichten in de training. Hij legt uit dat trainen met gewichten vanaf het bekken naar boven moet gebeuren. Steven bevalt deze manier van trainen met gewichten, hij vindt dit prettiger dan een personal trainer of een vorm van cross-fit.

Patch

Ook maakt Steven kennis met de Patch. Dit is een deel van Egoscue dat uit wat zwaardere oefeningen bestaat en het beste met een bootcamp-training vergeleken kan worden. Deze oefeningen zijn uitdagend voor Steven, die dit niet gewend is.

Trappenhuis

Brian neemt Steven mee naar het trappenhuis om een oefening te doen. Ook dit is wat onwennig in het begin maar gaat al snel wat soepeler. Dit soort oefeningen zijn wat meer uitdagend voor het lichaam dan de oefeningen die Steven hiervoor heeft gedaan.

Geen beperkingen

Brian legt uit dat het doel van de Egoscue methode (waarop mijn methode is gebaseerd) het hebben van een leven zonder beperkingen is. De limieten van het lichaam worden langzaam verschoven tot de beperkingen verdwijnen.

Klik hier voor deel 7